CU PLĂCEREA-NTRE PICIOARE

Postat pe 30 aug., 2016 in Datu' pe goarna | 2 comentarii

Ovidiu Enache Tanguero (2) placereaFiecare și-o pune unde vrea.

Plăcerea. De mai bine de 13 ani i-am convins pe ăia de la Miliție să îmi scrie și categoria A pe țidulă. Îmi place și cu bicicleta doar că îmi e lene. Cuvintele rânduite mai jos sunt despre cum și de ce ți-ai părăsi confortul pentru un chin.

Nici nu mai știu de ce am vrut să îmi iau motor. Poate că la vârsta aia consideram că e rebeliunea întruchipată. Ce știu este că de când m-am apropiat de prima motocicletă mi-a plăcut mirosul. Piele, metal, benzină. E un mix foarte fain. Mă și vedeam cu cheile tubulare în mâini, murdar de ulei (dar sexy da?). Prima motocicletă a fost un Suzuky Bandit de 400. Vai mama ei. Mai mult a stat în service decât m-am dat eu cu ea. Întâmplări remarcabile cu ea: primul drum DIN VIAȚA MEA pe mobra, spre Brașov, cu pasager și bagaj. La Băitesticul eram terminat. Toți mușchii blocați de încordare. M-am dat jos, m-am așezat pe cască și mi-am aprins o țigară. Nu au trecut 2 minute și s-au oprit lângă mine doi motocicliști.

– ce ai pățit frățioare?

– nimic, am obosit și fumez o țigară

– începător ha? Fumăm și noi cu tine și apoi mergi cu noi spre Brașov.

Voi care nu mergeți cu motoarele nu aveți cum să înțelegeți ce simți în momente de genul ăsta. Doi oameni care nu te cunosc, te ajută numai pentru că aveți aceeași pasiune. Nu e un reproș la adresa voastră. Numai că nu știu cum să vă explic ca să puteți să simțiți măcar un pic.

A doua întâmplare:

panarama asta de mobră se cam oprea în mers. Când vroia ea și fără anunț prealabil. Trebuia să mă dau jos și să o pornesc împinsă. Operațiunea este așa: bagi a doua, ții ambreiajul tras, o împingi de îți ies ochii ca să iei viteză, și apoi sari pe ea! Dar sari pe ea cum călăreau fetele pe vremuri cu ambele picioare pe partea stângă. Avantajul pe care îl ai ca bărbat este că poți să strigi Hristos a înviat după operațiune (doare un pic). Dai drumul la ambreiaj în același timp cu trântitul pe șa și te rogi să meargă. După trei încercări eram obosit mort. Drept pentru care a patra oară am sărit dincolo de ea. Am căzut lat pe spate ca o balegă. Locația este foarte importantă – în fața stației 104 la Unirii, exact la ora de dimineață când pleacă lumea la birou. Le-am făcut ziua frumoasă ălora din stație cred, pentru că râdeau de se căcau pe ei.

O să mă întrebați unde e plăcerea în asta. Uite e aici când vă povestesc vouă. Și în momentele în care îmi răde soarele în dinți.

Am avut mulți oameni care m-au ajutat să fac alegeri, Tiberiu Troia este primul dintre ei. De când am decis să încalec cai putere am cunoscut oameni. Asta mi-a adus satisfacții enorme.

Au fost căteva motoare prin viața mea.

Nu multe. Acum am Haimanaua. Și cu nemernica asta am niște amintiri plăcute. Și când mă urc pe ea râd mai cu poftă decăt o fac în mod normal.

Azi plec spre Bulgaria că avem niște evenimente importante pe acolo. Evident că nu o pot lăsa acasă. Se uită la mine cu farul trist și nu pot să îi rezist.

Acum când scriu realizez că deși pare că atunci când mă urc pe motor îmi pun plăcerea între picioare, de fapt mi-o așez în suflet. Acolo unde o aveți și voi.

 

2 comentarii

  1. ar fi o treaba sa fie o pagina unde fiecare sa-si povesteasca cele mai de cacat faze la care a fost actorul principal, sunt sigur ca ne terfelim blazonul dar macar radem 😀

  2. Începem să adunăm. Din comentarii și mailuri. Poftiți fără teamă!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.