ÎMI IAU UN AN SĂ MĂ REGĂSESC

Postat pe 31 aug., 2017 in Datu' pe goarna | 6 comentarii

„Îmi iau un an sabatic. Să mă regăsesc.”

Am auzit expresiile acestea de atât de multe ori în ultima perioadă. Să mă regăsesc! E vorba despre niște oameni, care au trecut prin niște experiențe grele, și care au nevoie de liniște. Ca să se regăsească. Cum ar veni au nevoie de pace pe pământ. Acu vin nelămuririle mele. De regulă am auzit exprimările de mai sus de la niște copii de 20-24 de ani. Ca să înțeleg – până la vârsta asta, tu ai avut timp să crești, să ai niște principii de viață, să le aplici, apoi brusc te-ai pierdut!

Dă-mă dreacu! Deja? Păi și pînă la 45 de câte ori te mai rătăcești prietene? Și mai exact ce crezi că o să regăsești? Ce dracu ai construit tu, în 4 ani de când ai ieșit din liceu?

Și sunt din ce în ce mai mulți rătăciți! Plec în India să mă regăsesc! Prostea! Alooo! Păi acolo te-ai pierdut? Nastratine, de ce nu cauți tu acilișea unde zici matale că te-ai rătăcit?

Îmi e teamă de ziua în care vor fi atât de mulți rătăciți în căutarea lor inșiși, încât nu o să mai ai cum să bei o cafea la o terasă că nu vor mai fi chelneri! Vor fi într-un cort de guru/șaman prin Pakistan să se regăsească! Să înțeleagă menirea servirii cafelei la masă! Adevăratul sens!

–  Șefu unde sunt chelnerii?

– S-au pierdut și au plecat să se regăsească! Se întorc peste un an!

Eu aș propune să își facă un fel de uniformă.

Se recunosc și între ei, și îi vedem și noi! Îl vezi dracului că stă la semafor de trei zile, nu mai știe cum se trece strada că e prea mainstream, și te duci să îl ajuți.

Pe lângă asta, dacă ei nu se regăsesc, îi regăsim noi și le aducem aminte! „Vreau să schimb lumea, mă duc în India!” Tovarășu, nu vrei să începi de aici? Ce căcat, România ai rezolvat-o și te duci la proștii ăia de indieni să le schimbi lumea lor? Avem și noi bălegar de strâns! E drept nu e de elefant, și nu – nu vei putea scrie o carte la întoarcerea acasă despre cât de înălțătoare a fost experiența ta! Dar te mai uiți?

„Vreau să ma conectez la o experiență!”Vreau să aduc valoare super adăugată! „Ce zici de vreau să mă angajez? Vreau să îmi plătesc facturile singur! Vreau să contribui la PIB! Vreau să nu mai stau cu părinții!

„Vreau să am trăiri și experiențe și să scriu o carte! Pot să fiu orice vreau eu!”

Nu prietene nu poți! Că dacă porți ochelari nu poți fi pilot de exemplu! Sau dacă ai 40 de ani nu o să fii astronaut niciodată. Nu poți fi ce vrei tu. Poți fi ce vrei tu dintr-o sumă de treburi pe care le poți face. Dacă ești mecanic, îți iei un an să te regăsești, sigur nu te vei întoarce chirurg! Dacă ai 24 de ani, stai cu parinții, citești Osho dar nu știi ce e aia o flașnetă – ai niște probleme! Nu ai cum să te regăsești pentru că nu ai avut nimic a pierde!

 

 

6 comentarii

  1. Omule, Eu am 40 de ani și mi-as dori din ce în ce mai des să mă regăsesc între niște cadâne și din ce în ce mai rar să mă regăsesc la serviciu dar asta nu o să se întâmple. Totuși când aveam 24 de ani îmi doream să știu să fac ceva nu sa caut să mă regăsesc. Să mă regăsesc de unde de unde nu am fost? Da-o-ncolo de generație nouă că nu sunt în stare să facă nimic. Hai noroc și să ducem țara mai departe ca de aia am rămas aici!

  2. Omule, eu am 40 de ani și mi-as dori din ce în ce mai des să mă regăsesc între niște cadâne și din ce în ce mai rar să mă regăsesc la serviciu dar asta nu o să se întâmple. Totuși când aveam 24 de ani îmi doream să știu să fac ceva nu sa caut să mă regăsesc. Să mă regăsesc De unde de unde nu am fost? Da-o-ncolo de generație nouă că nu sunt în stare să facă nimic! Hai noroc și să ducem țara mai departe, că de aia am rămas aici!

    • Amin, bro!

    • Hai cu cadânele!

  3. pai e nevoie de regasire dupa multi ani de scoala romaneasca care te striveste. eu nici acum la 35 de ani nu mi-am revenit de tot.

    • 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.