Iubirea ca gestiune și gestionarea ei

Postat pe 29 nov., 2016 in Ganduri | 13 comentarii

gestiune

Sunt atât de multe asemănări între gestiune și iubire.

Exemplu: El și ea sunt colegi întru suferință de când ea l-a forțat (mai mult sau mai puțin) pe el să intre la ea pe gestiune. L-a luat cu acte la starea civilă. Și cu sigiliu pe deget. A semnat frumos de primire și a început să își exercite drepturile de gestionar.

Banii sunt ai noștri, mașina e a noastră, apartamentul e al nostru, pantalonii lui sunt ai noștri. Se face inventar în fiecare săptămână la hrană, textile și gesturi frumoase. Apar probleme la un moment dat când fie el fie ea nu mai corespund sau cel puțin așa pare. Și atunci intervin bonurile de transfer. Se transferă el la alta pe gestiune pe termen bine determinat (de regulă 2-3 ore) pentru mentenanță sau reparații.

După care

(cel mai adesea) se revine pe vechea gestiune ca să dea bine la inventarul săptămânal. Desigur dacă gestiunea numărul  2 este mai bine administrată, atunci se ia hotararea să se transfere marfa pe aceasta definitiv. În acest sens se scoate de pe stoc cu DSS (Document Scoatere Stoc, Divorț Și Supărare), factură sau aviz de însoțire al mărfii. Păi dacă în a doua gestiune rafturile nu au praf și marfa e aranjată metodic…deh.

În unele cazuri când se face acest transfer definitiv se schimbă și codul produsului (ex. din Ioneasca în Popeasca). Câteodată garanția bunului transferat rămâne la prima gestiune și se plătește ca atare (pensia alimentară). Există zvonuri cum că sunt gestiuni unde marfa intra și iese într-un ritm foarte alert. Dar serviciile acestora cică ar fi mai scumpe. Aiurea…Plata serviciilor este o singură dată (intrare – ieșire) nu ani la rând o poșețică, un pulovăraș, o șosetuță, o vopsea de făcut măscări pe față….

În plus gestiunile cu rotație mare la stocuri arata foarte bine, cufăre speciale pentru depozitat marfa, buffer de cauciuc sau silicon (pe piept) pentru o mai bună amortizare, pantofi cu elevator de până la 10cm.

S-a demonstrat că ubicuitatea produselor din povestea de mai sus e doar o poveste de adormit copii. Pe perioade scurte.

13 comentarii

 1. Exista gestiune pt bunurile degradate? Pe baza unui bon de transfer unul din bunuri poate fi transferat acolo si de acolo iese pe baza de bon de consum

 2. anyway,exista ….. clar ca exista…atunci cand ea spune: Vine mamica sa stea la noi.Asta e minciuna, nu e mamica, mamica e ceva mic, ea este MAMALOAIA , mama mamelor, a.k.a:Socrosenia, Subreda’, Jihad, Nazista, Talpa Iadului, 2Noaptea…deci mai multe denumiri de stoc, in fct de specificatiile tehnice, tara de origine, viteza, rezolutie, viteza de miscare si procesare…Bun, mai exista si posibilitatea, cand ea, respectiv sotia, gestionara, se ”transfera” pe alta gestiune…asta se intampla cand pleaca la MASA, ca si MASA are gestiunea ei…revin..vreao Ovidiu sa fumeze…

 3. Domnu` gestionar ati uitat de doua documente importante: NIR (Nota interna de receptie) pt bunuri si LOA (Letter of acceptance) pt servicii. Pt a fi SOX compliant cele 2 documente trebuiesc semnate de 3 entitati diferite:
  – Requester – ca tu stii ce ai vrut
  – Purchase Department – un tovaras, un pretin, un amic… care-ti poate spune cu cine a mai fost…ce-a mai facut… de ce…
  – Financial Department – adica aia cu banu, care de cele mai multe ori sunt parintii….
  Plus de asta ati uitat sa precizati de documentele de casare intocmite de obicei de ea pt o gestiune mai tanara si viguroasa… 

 4. in afara de acte, hartii n-ati zis nimic despre lucruri neinsemnate ce-i drept: frustrari, sentimente ranite asteptari neimplinite…cu care in mod normal migrezi in noi gestiuni, cu reguli noi.dar sa vezi drama cand expira cei 2 ani, nu st cate luni si fix 25 zile.

 5. Cum nu? Frustrarile, asteptarile neimplinite si restul de accesorii duc bunul in „degradate”.

 6. foarte frumos si foarte ha, ha, dar care e problema de fapt?

 7. de ce trebuie sa avem frustrari, inimi sfaramate, mentalitati depasite? de ce nu putem sa scoatem ce e mai frumos in partenerii nostrii si sa stim sa zambim intotdeauna? de ce trebuie sa ne gandim si a ne reprosam ce avem fiecare de la mamele noastre?

  Chiar nu putem sa ne bucuram de ce avem, sa ne iubim si sa nedorim sa imbatranim fericiti impreuna?

 8. auzitiiii….o luam pe aratura? noi vorbeam de gestiuni acilea’….:))…m-am bagat fals?

 9. Ti baji fals ca de obicei

 10. care esti ma? anonimule….te stiu..numai cativa stiu vb asta…da-te in vileag..ori ti-e tarsa…ai cheli di vacutza pi tini?or cheli di gainus? esti chilot? chilotezi avioni?

 11. ca o paranteza…stie cineva cum s-a inchis bursa de la NEW YORK aseara? cu zavor sau cu lacat?

 12. S-a inchis cu yala urbis model 1994 si o gaina legata de usa pt ca aveau nevoie si de alarma.

 13. Iubirea ca iubirea, dar sa vezi ce complicat e sa tratezi cu „obiectele de inventar” care trebuie instalate si apoi „amortizate”. O nebunie contabila ….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.