ACTORI LA EXAMEN DE LICENȚĂ

Postat pe 20 ian., 2017 in Ganduri | 0 comentarii

32419513665_5ed0dae415_oAm fost aseară la examenul de licență al clasei prof. univ. de. Florin Zamfirescu. Au pus în scenă Idiotul după F. M. Dostoievski. Mi-a fost destul de dificil să găsesc sala Octavian Cotescu în Palatul Copiilor. Asta pentru că intrarea se făcea prin spatele clădirii, străbăteai un hol, ieșeai într-o curte interioară unde după un logan roșu trebuia să faci la stânga.

Aici aveți programul altor evenimente de acest gen

Un material alb acoperea podeaua. Au pășit pe rând pe el. Mă așteptam să vad niște copii trimiși de părinți să facă facultatea de saltimbanci. Am văzut niște tineri determinați și plini de pasiune.

Da au avut emoții. Da, pe alocuri se vedea stângăcia neexperienței. Au compensat însă cu sufletul. Și cel mai fain lucru a fost că se distrau. Râsetele nu erau false. Au avut loc și niște plusuri față de repetiții. Au mai pus de la ei niște gesturi care au adus reacții absolut fenomenale din partea colegilor de scândură.

Greșeli? Da. Am avut norocul să stau în primul rând. Lângă mine un alt spectator a avut nenorocul să stea aici. Pentru că la o scenă în care toți actorii erau cuprinși de o agitație furibundă cu niște bețe în mâini….ce sa vezi? Un băț a scăpat din mâinile mânuitorului și mi l-a trosnit pe ăsta de lângă mine de s-a auzit în Pașcani.

pcnuUDar actorii erau acolo. Au fost tot timpul. Cu rădăcini in scenă. Abia mijite dar sănătoase.

La final îmi venea să îi iau în brațe pe fiecare. Nu pentru performanța din seara aceea. Ci pentru speranța pe care mi-au sădit-o în suflet. Ne-au plecat pe rând marii actori. De curând și Ion Besoiu.

Copii aceștia nu au jucat Idiotul. Au statutat altceva clar și răspicat.

„Nu vă temeți! O să avem actori!”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.