RIHANNA ANALIZA PE TEXT

Postat pe 15 aug., 2016 in Recenzii de pomană | 4 comentarii

rihanna-drake-work-

rihanna-drake-work-

Robyn Rihanna Fenty

Născută în Barbados acum tooocmai 28 de ani, cântă și scrie muzică. Cu 7 albume lansate până acu’, 13 single-uri plasate ca păduchii in fruntea topurilor si 8 premii Grammy. Și cică pe Youtube ar atrage privile celor mai mulți holbaci. Stai că nu o laud. Până aci am spus ce a făcut. Mai jos spun ce nu pricep.

Trebuie să recunosc de la început că piesa aia cu umbrela nu mi-a displacut. Poate și pentru că nu i-am ascultat versurile. Așa ca linie melodică nu e chiar vomitivă și dacă îi închizi sonorul VIDEOCLIPUL nu e rău deloc. Rețeta e simplă: 20 și un pic de ani, niște lumină așezată cu cap pe tine, o umbra de machiaj și vagi urme de hăinuțe. Toate acestea puse laolaltă cu mișcări de felină îți asigură succesul.

A cântat și cu Eminem

dar pe cuvânt că din piesa aia mi-a placut doar el. Aici poate că e și mâna regizorului care i-a filmat mai mult fața (hai că e frumușică). Dar nu a avut același efect ca pachetul întreg. A venit regizorul și a zis băi Rihanna fata moșului uite care e treaba: mai încet cu poponeața că vrem să se uite lumea și la băjatu’ aista în maio alb da?

Eminem-and-Rihanna-Set-To-Tour

Eminem-and-Rihanna-Set-To-Tour

Deci treabă a făcut ceva. Nu am auzit-o insă niciodată neplăguită adică așa ca Nicu Alifantis sau Alexandru Andrieș pe liber cu vocea știi? O fi fiind pe undeva dar eu nu am găsit.

Deci premii gramofoane o luat tăntica, Mai are și niște VMA la activ.

Acu’ să ajungem și la piesa asta „WORK„.  Am ascultat-o. La o primă impresie superficială avem de a face cu 3 minute și ceva de aglomerație și mișcari lascive. Dacă ne mai uităm o dată mai atent avem așa:

machiaj albastru puternic tipic unor etnii, bling bling, capre, femei, sau femei capre, accent de ceva insulă unde le e prea lene să deschidă gura ca să spună cuvintele întregi si twerk. Ah nu cu twerk-ul nu am nimic! Ăla e ok dacă e practicat de dudui care nu au cufărul mai mare decât lada de zestre a bunicii.

Hai că până aici mai puteam. Dar cu versurile nu mai pot!

Am făcut o analiză pe text dar nu de cea de care sunteți obișnuiți.

Total cuvinte: 212

Din care : work a fost folosit de 36 de ori, dirt de 12, learn de 6 si hurt de 5.

Așadar din 100% mesaj, avem aproape de 30% mesaj format din 4 cuvinte: work, learn, dirt și hurt.

Pe măsură ce scriu îmi dau seama că fie e un căcat de mesaj, fie e unul genial. Poate că Rihanna vrea să ne transmită ceva cu acele 4 cuvinte.

Muncește și învață că altfel te lovești si o să puți!

Te lovesc și te scuip dacă ești învățat și muncești!

Învață să lovești ca să nu muncești în mizerie!

Mai găsiți și voi că mă ia cu capu….

 

4 comentarii

  1. Brava, mon cher! O ardem analiza de continut. Frumu!

    • Păi nu am prins bilet așa că…

  2. Analiza pe text faci la Eminescu sau Bacovia…
    La chestiile astea noi de le zice muzica se face analiza pe „cufar”. Mai mult, dacă dai liza deoparte… Dar sa nu intram în detalii

    • MaRihanna are cufăr drăguț. Gata analiza 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.