TOCURILE STILETTO ȘI EFECTUL LOR ASUPRA BĂRBAȚILOR

Postat pe 19 aug., 2016 in Datu' pe goarna | 2 comentarii

Ovidiu Enache Tanguero

Tocul Stiletto – un toc subțire și înalt pe care îl găsim pe încălțările desemnate de obicei femeilor.

Numele i se trage după pumnalul stiletto și e de prin 1930. Inventatorul lor se presupune a fi Andre Perugia, franțuzesc după origine, să-i dea ‘mniezo sănătate că mare om a fost! De ce ne plac nouă bărbaților?

Știți deja că și bărbații în trecut purtau tocuri înalte. Unii îi mai poartă și acum dar sunt din ce în ce mai puțini și aproape numai pe la gayparade. Aproape. Bineînțeles că există păreri pro și contra purtării acestor tocuri. Alea încontra că cică cauzează probleme musculare și chiar osoase dacă le porți excesiv. Oboseală și câte și mai câte. Probabil că o parte din aceste păreri contra sunt din partea celor care nu pot să poarte. Sau consideră că e denigrant.

Lasă ca sunt și din ăștia! „Femeia nu e un obiect, nu trebuie să ne straduim, să ne dăm peste cap ca să ne placeți voi!”. Am auzit asta de multe ori, dar culmea de la doamne/domnișoare care nu auziseră de lamă sau ceară, dar se plângeau că adorm singure. Eu le sprijin însă pentru că mi se pare un lucru bun să ții de principiile tale chiar dacă sunt de căcat și îți cauzează.

Ovidiu Enache Tanguero

Dansând tango argentinian vă imaginați cam câte femei văd pe tocuri.

Multe tare! Și faine rău. Nu îmi amintesc ca în comunitatea de tango să fi întâlnit una care să nu știe să meargă pe ele. Dar nu vom vorbi despre aceste minunate reprezentante ale sexului ravisant pentru că le vom băga în categoria „dependente”. Ca să ne lămurim cum stă treaba facem niște categorii:

 • cele care sunt împotrivăpentru că nu sunt în stare sau nu consideră necesar

această categorie nu are nevoie de prea mare dezbatere. Sunt femeile supraponderale de cele mai multe ori (deși am văzut niște reprezentante dodoloațe pe tocuri cui mergând atât de mișto că mi-a stat ceasul). Sau femeile care vor să fie iubite așa cum sunt ele, păroase și cu mustață.

 • cele care nu zic nici da nici nu – pentru că ar putea, au încercat dar nu au talent și e prea multă muncă

Aici intră femeile care pur si simplu nu au eleganță. Și asta nu e de blamat. La urma urmei nu toate suntem Marilyn. Pentru ele există însă o șansă. Să exerseze mult. Dar e de muncă nene….

 • cele care spun da dar le e greu

„Ovidiuț iartă-mă că am întârziat dar să vezi ce s-a întâmplat miaj în ele de tocuri. S-a pus verde la semafor ca să traversez și am pornit in viteză dar până să ajung dincolo s-a făcut roșu. ”

 • cele care spun că nu pot trăi fără ele – aici e simplu și ne place de ele

Ele sunt cele care nu pot șofa dacă nu au tocuri.

 • cele care pot sta și pe tocuri și în bocanci cu aceeași eleganță – aici e buba mare pentru noi.

Pentru ca femeile din această categorie sunt cameleoane. Te surprind din orice poziție. Sunt în stare să își pună bocanci la rochiță și să arate bine. Sau tocuri la blugi. Și nici nu merg de parca ar avea cizme de cauciuc în picioare.

Ovidiu Enache Tanguero

Revenind la tema noastră, efectul pe care îl aveți asupra noastră când vă urcați pe tocuri stiletto. Cu liniuță de la capăt:

 • fiind proști credem că aveți picioarele lungi, chiar dacă nu e cazul
 • linia gleznei este subliniată și ăia de își dau ochii peste cap la așa ceva sunt victime sigure
 • profundorul vă este menținut ferm pentru că, să recunoaștem, statul pe tocuri o zi întreagă nu e tocmai o plimbare in parc
 • atitudinea voastră este schimbată – sunteți încrezătoare în forțele proprii, la urma urmei sunteți pe cataligele alea și nu ați căzut ca năroadele pe piatra cubică din centru vechi. Desigur să mergi pe tocuri în centru vechi nu e tocmai un lucru deștept…
 • vă obligă să stați drepte iar nouă ne plac femeile care nu își ascund sânii
 • nu am văzut nicăieri poze cu femei în șlapi pregătite de sex. Pentru că nu le-a făcut nimeni. Dar dacă vă duceți așa, ca din întâmplare spre bucătărie, cu o sticla de apă în mână și posedați mersul de care povesteam și stiletto ne faceți muci.

Pentru că doamnelor vă iubim oricum, dar când sunteți frumoase și deștepte mai abitir!

Poveste scurtă: eram pe o terasă. Aglomerat. Eu cu o persoană de sex feminin la masă, discutam despre fisiunea nucleară și Saturn. Apare o domnișoară îmbrăcată simplu, fără branduri, bluză, fustă cloche și tocuri. Din alea. Se apropie de masă și mă întreabă PE MINE (asta nu am înțeles-o) dacă poate să stea 2 minute pe scaunul liber de la masa noastră. „Merg de două ore pe jos și mă omoară tocurile”. Să o iau se strică vine altu și-o ridică bla bla „Dar vă rog să luați loc”. Mă așteptam să se reverse cazanele cu smoală peste mine după faza asta, însă domnișoara cu care eram gândea mai mult ca mine.

I se adresează noii venite cu o voce suavă „Trebuie să stai un pic cu picioarele în sus. Cum eu m-am hotărât ca în seara asta să nu o fac în privat, îți propun să faci ca mine” – și trosc picioarele pe masă așezate elegant unul peste celalalt. Cu tocuri.

 

 

 

 

 

2 comentarii

 1. Trebuie sa-l citesc de 2 ori, e prea dimineata 😉

  • dă-le dreacu’ de cuvinte uită-te la poze până te trezești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.