YOU DON’T KNOW JACK

Postat pe 9 ian., 2011 in Recenzii de pomană | 4 comentarii

Un film in care Al Pacino joaca rolul lui Jack Kevorkian, un celebru doctor care a asistat mai mult de 130 de cazuri de suicid.
Un film greu de digerat, cu scene socante in care sotia isi tine de maini sotul care se decide sa se uscheasca pe usa din dos din viata asta.

Nici acum nu sunt convins ca stiu daca e bine sau e rau sa se aprobe eutanasierea. Da iti este greu sa traiesti cu o boala care te macina pe dinauntru si iti da dureri de te caci pe dumneata. Asta pe o parte. Pe de alta pui o povara de nedescris pe umerii altuia care te ajuta sa te cari mai repede decat ti-a fost dat. Si mai asista si familia la asta ca – deh..- este un eveniment important. Mi se pare ciudat ca fix atunci cand stii ca o persoana o sa dispara din viata ta te apuca dorinta sa ii spui o gramada de lucruri. De regula lucruri care daca i le-ai fi spus inainte i-ai fi facut suferinta mult mai usoara. Asadar nu i le-ai spus cat era in viata ca sa il ajuti da i le versi acum cand vrea sa se care, si ii faci si plecarea mai mizera si mai greu de indurat.

Firea umana plina de egoism. Cum e? Avem voie sau nu avem voie sa ne sinucidem atunci cand avem o boala care oricum ne va tine de mana pana cand o sa zvacnim din copita pentru ultima oara ca magarul in tarana?

4 comentarii

 1. Eu am trecut prin trei faze:
  1. cand ziceam ca sinuciderea e un pacat, ca biserica nu accepta, ca nu e ok…ca asa m-a invatat bunica
  2. cand m-am apucat sa studiez sinuciderea (recomand „Istoria sinuciderii” a lui Georges Minois) si-am ajuns la concluzia ca asta cu „e pacat” e o scorneala de-a bisericii de-a lungul istoriei…
  3. acum la maturitate cand am ajuns sa cred in spirit, karma si alte de-astea si zic din nou ca nu, nu e ok.

  Btw, nu mi-a placut Nirvana decat dupa ce s-a sinucis solistu’ 🙂 (pe vremea aceea consideram ca e un act de curaj sa pui capat unei vieti pe care nu o mai vrei din varii motive)

 2. Mda….Am vazut-o pe mama facand asta…..Stia ca nu mai scapa si mi-a spus! N-am crezut ……pana s-a intamplat! Si n-am putut sa-i spun nimic……..chiar daca (in mintea copilului de atunci) au fost lucruri care au durut!……

 3. Fiecare decide cum vrea sa sfarseasca….

 4. din pacate nu putem judeca obiectiv decat daca vom ajunge in situatia in care sa iti mai tragi o data rasuflarea inseamna un efort incredibil.