ASASINULE !

Postat pe 3 aug., 2015 in Datu' pe goarna | 4 comentarii

Azi a trebuit sa fac un drum la medicina muncii. Sa imi deie aia cu ciocanelul in genunche, si eventual sa imi ia sange din nas (e o metoda noua ca sa nu te mai intepe). Insotit de doua persoane, ma indrept voios catre metrou. Asta dupa ce a avut loc un schimb aprins de replici, pe tema mijlocului de transport pe care sa il folosim.

– luam taxi?

– nu. mergem cu metroul.

Zis si facut. Luat cartela, cascat ochii cat cepele cand am auzit cati arginti tre’ sa decartez pentru a accede in incita trenului galben fara cai, intrat. Povestim un pic la marginea peronului. Despre diverse. Vine metroul, si exact in momentul in care am trecut pragul, aud in spate o voce de femeie. Puternica. Vocea nu femeia.

– ASASINULE !

Toata lumea din metrou cu ochii pe mine! Ce mama dracului? Primul gand ce mi-a trecut prin devla a fost „de unde mama dracului stie asta…? Cum a aflat?”

Ma intorc si observ o duduie mica de inaltime, cam cat un stilou asa, imbracata pentru mers la pupat de moaste. Chipul ei nu imi aducea aminte de nimic. Nici de datorii, nici de cunostinte. Cu ochii fixati pe fata mea, ce afisa cu siguranta o mirare mai mare decat a avut-o preafericitul Daniel cand a auzit de mine, tanara domnita ce mergea vartos pe 60 – continua:

– Cum te simti cand stii ca ai hacuit bietul copil? Ai intrat in casa mea deghizat in Andrei!

In acest moment am fost sigur ca persoana in cauza se joaca prea mult assassin’s creed, si probabil ca seman foarte bine cu un personaj. Iar cucoana probabil ca nu s-a deconectat inca. Mai dar voi va imaginati ce pierdeam eu?

Mi-a zis la un moment dat „te astept in fata scaunului de domnie impreuna cu domnul slavei”. Frate dar eu tre sa ma dau jos la Victoriei! Unde vine statia Scaunul De Domnie? Si pe ce parte are peronul?

Am ajuns la medicina muncii si ma intreaba doctorita ce job o sa am. Si i-am zis – Asasin Manager! Brusc ochii doctoritei s-au marit si o vedeam cu se uita dupa un obiect contondent….Am inceput repede sa ii explic. „Doamna stiti mai am in echipa niste asasin junior, dar aia doar inteapa cu furculita deocamdata. Deh…invata. Si eu vin si finalizez. Bine doamna daca nu ma credeti treceti marketing si aia e, nah….”

 

Am apucat sa o filmez un picut pe cucoana din metrou.

 

4 comentarii

 1. Nu stiu altii cum sunt, dar tanti asta sigur a intrat in ofensiva retroactiv. Cu alte cuvinte, asa cum cauta fetitele astea de 20 de ani o mutra paterna care sa le re***ze bine, asa a cautat tanti asta tiparul asasinului imaginar „Andrei”, care cel mai probabil, ca si „Sburatorul”, a intrat in casa pe fereastra in miez de noapte.

  Intrebarea care se ridica este: Ce-a facut oare Andrei?

  PS: Am eu bilete pentru locurile din fata de dinaintea scaunului de domnie.

 2. Perfect! zi cat costa!

  • Gelu minte, are biletele de la mine!
   Plus ca se cunoaste cu doamna.

 3. Gelu te rog eu zi ca nu iti spune Andrei pe-acasa…..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.