BALANTA

Postat pe 17 apr., 2009 in Ganduri | 1 comentariu

As vrea sa existe o hartie undeva cu corespondentele intre Bine si Rau. Sa stiu daca sunt pe plus sau pe minus la un anumit moment in viata. Toata lumea face bine si rau nu? Nu mai cred de mult in sfinti contemporani cu mine. Nu voi sa arunc cu noroaie in calugari sau alte fete pioase bisericesti sau nu, da’ pe mine nu m-au convins. Eu vreau sa stiu cam cum e imparteala. Daca fac o fapta rea (da nasoala rau nu asa oricum) cam cate fapte bune mai mici ar trebui sa fac sa ies pe zero? Sa fie ceva de genul :
injuri pe cineva – treci o batranica strada
dai o palma cuiva – treci o batranica strada impotriva vointei ei (e mai dificil deci ar trebui sa fie chit)
Mi-ar placea sa pot sa fac un inventar cu tot ce am facut rau si bun in viata, sa vad care e situatia si sa pregatesc un forecast in consecinta. Daca am prea multe rele sa imi fac un plan cu lucruri bune de facut. Daca am facut prea multe bune atunci sa ma duc sa mai sparg un geam doua ca sa echilibrez situatia. Nu poti sa traiesti chiar asa in nesiguranta, nu?

1 comentariu

  1. asta s-o crezi tu! nu exista bine-bine si rau-rau. exista in orice bine o „nuanta” de rau si in orice rau un „strop” de bine. adica iar ne intoarcem la relativitate. in raport cu ceva, binele e al tau, personal, iar tot binele ala, poate fi raul cuiva. de aici incolo, inclini balanta cum vrei tu. vrei binele omenirii, atunci te „calugaresti” si incerci sa faci lumea mai buna prin rugaciuni, proteste, actiuni caritabile & stuff, vrei sa faci un bine lumii incepand cu tine si cu cei de langa tine, atunci devi asa, mai egoist, si incerci sa te multumesti pe tine, cat poti de mult, fara sa afectezi binele altuia. mai multi oameni multumiti si fericiti = mai mult bine in lume, corect? la fel e cu raul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.