București ca destinație turistică

Postat pe 3 Noi, 2016 in Datu' pe goarna | 0 comentarii

bucurestiNu sunt bucureștean. Vin dintr-un oraș mic fără semafoare. Acu parcă i-au pus unul ca să intrăm și noi în rândul lumii. Orașul în care am crescut ERA curat. Nu prea mai e acum că și acolo politica se cacă în drum și pute. Când eram puștan însă era un oraș frumos. Și îmi plăcea când veneam în București, mergeam la muzee, prin parcuri etc. Mă căra bunică-mea peste tot.

De ceva ani stau un urbea asta. Sunt multe diferențe între orașele astea două. Dacă în orașul în care am crescut aruncam o hârtie pe jos, până să ajung acasă maică-mea știa și era cu bătaia pregătită. În București știm cum stă treaba. O fi din cauză că nu mai e voie să îți bați copii. O fi București un oraș frumos dar e murdar. Și cad clădirile prin centrul vechi și aiurea.

Din loc în loc vezi foste case boierești care stau să pice numai pentru că sunt în litigiu. Traficul este infernal, oamenii din trafic sunt necivilizați. Cum spune si Mihai Vasilescu aici avem un instinct de șmecher. Și poate nu sunt eu la curent cu tot ce se întâmplă dar nu văd semne de îndreptare.

Acesta este București acum

Ia uite aici ce îi trece prin cap lu’ madam Firea. Vrea să facă o entitate nouă care să promoveze capitala ca destinație turistică. Și ia uite ce motivație a găsit ea! Că cică a vizitat Viena și că primarul de acolo i-a spus că are 100 de oameni angajați la consiliul municipal pentru promovarea turismului! Băi stai așa ești proastă? Compari București cu Viena??? Stai că îmi dă cu virgulă! Ce puncte comune are București cu Viena măi femeie?

Curge o apă prin mijloc! Cam atât! Sau madam Firea s-a prins că poate să mai facă o firmă care să aibă hai nu 100 dar măcar 50 de angajați. Și să băgăm niște bani în promovare pe acolo. Cam ce ai vrea tu să promovezi duamna primar? Casa Poporului sau Catedrala Smintirii Neamului?

Ah să nu uit! Te rog io când faci asta, ai grijă să aduci turiștii la stația de taxiuri de la Unirea! Acolo vor avea ocazia să vadă cum Poliția colaborează foarte strâns cu taximetriștii țepari. Poliția le oprește locuri de parcare și îi fugărește pe ceilalți taximetriști cinstiți (da știu….). Iar taximetriștii dau și ei o atenție acolo!

Nu ne vor face de râs duamnă! Păi știu oamenii ăștia la englezăăăăă….Hei săr uer uer? Fifti iuro. Eii vrei pe aparat păi cine mai lucrează băi nene pe aparat? Fifti!

Până acu nu ne-am făcut de căcat decât în Israel, Germania, Italia și Marea Britanie. Că de acolo vin majoritatea turiștilor. Firea vrea să ne facă de căcat și în alte zone. Și cică turiștii vin la București să se relaxeze, sa viziteze și să participe la conferințe. Da…..când o să îmi planific concediul în Viena primul lucru dupa care o să mă uit ca turist – niște conferințe la care să partikip.

Vai capu’ tău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.