CHEF MANIA SAU CUM SA TE DAI LEBADA IN CACAT

Postat pe 26 mai, 2015 in Datu' pe goarna | 5 comentarii

burgerNu pot sa nu va povestesc aceasta intamplare. Este atat de tampita si in egala masura definitorie pentru romani incat trebuie sa o scriu. Vine ziua lu’ copilu’. Compania la care cu drag dau cu sapa si cu enteru’ s-a gandit sa ne faca o supriza. Inainte sa intram in detalii, pentru cei care nu stiu noi suntem localizati in afara Bucurestiului, intr-un loc pe care noi il denumim La Vulturi. Motivul este lesne de priceput, in campul acesta fiind doar noi si niste vulturi pricajiti care dracu stie ce mananca. La parterul sandramalei se amenajeaza un restaurant. Cu catering and stuff. Arata dragut iar produsele sunt chiar bune. Am mancat niste zacusca exact ca pe vremuri.

E normal ca acest restaurant sa aiba si un chef nu? Si ca orice Chef sigur are inregistrate toate sezoanele din Master Chef si Bucataria Dracilor. Probabil ca in secret se uita la ele si exerseaza cum sa isi lase parul mare ca sa arate ca Florin.

Se duce o colega sa poarte negocieri cu ei in legatura cu meniul. Ca tre sa fie si ei pregatiti si noi sa stim ce bagam sub nas. Se duce asta mica a noastra inarmata cu niste cuvinte cheie gen: mici, pulpe la gratar, ceafa de porc si cartofi prajiti. Hai lasati fitele ca nu am vazut pe nimeni la gratar mancand hordeovre da?

Si se pune Chef pe explicat ca ar face un meniu mai special pentru ziua copilului, nu taranisme din astea da? Inainte sa cititi meniul tineti minte urmatoarele cuvinte: camp, in afara satului, sarbatoare campeneasca.

Iaca MENIUL propus:

Meniu Cocktail

Tartina pasta branza, tarta pe pate ficat si kiwi, tartar somon fume, arici de mozzarella si rosii cherry, prosciutto pe grisine si pepene galben;

Legume gratar, frigarui pui yakitori, cartofi rozmarin;

Placinta de iaurt sau salam biscuit.

Am insa niste nelamuriri. Care e treaba cu placinta de iaurt? Iei o placinta si torni iaurt in ea? Exista arici, arici de mare si arici de mozzarella?? Puii sunt de mai multe feluri bag de seama: racitori, zburatori si yakitori. Eu ma gandesc ca prea multi arici nu o sa faca Cheful asta pe aici. Cand le-o da tiristilor prepelita umpluta cu spuma de alune redusa in vin, il bat aia cu cheia franceza pana spune casolet tuluzan si foagra in araba de la coada la cap.

Pofta mare

5 comentarii

  1. eu zic ca e o neintelegere la prepozitii. sau e exprimare mai pe scurt. ca de, nu ti-o spune cum ajunge mozzarella arici intr-o nuvela. da’ eu nu pricep expresia (spuna de alune)”redusa in vin”… si pentru pretentiosi, daca o vreti chiar taraneste, la mine in curte ati putea incerca senzatii neaose. hai spor!

    • este SPUMA de alune redusa in vin. As vrea din tot sufletul sa pot sa iti explic cum se face dar este un secret pastrat in familia mea de secole.

  2. Nu stiu altii cum sunt, dar mie – de fiecare data cand mananc arici de mozzarella – mi se umfla gatul nu stiu cum. Ori am eu alergie, ori trebuie omorat animalu’ inainte. Una peste alta, la a treia recitire a meniului prezentat de stimabilul, parca totul devine mai clar: la restaurantul sandramalei Dvs gateste un foarte competent copywriter, si nu un bucatar.
    Si cum ne aflam cu totii pe malul Dambovitei si cunoastem graiul, va propun sa protestati in gura mare: ” Domnu’ Chef, suge o ceapa! „

    • dar de ce Grigore? Eu abia astept sa fac poze bucatelor.

    • Nu pot sa nu-mi aduc aminte cu nostalgie de un oarecare „1 iunie” in care al dracului daca stiam ca e ziua copilului, cand mancam urzici si purtam pantaloni verzi in genunchi.
      Nu tu baluri vineneze, nu tu receptii, nu tu somon fume ( cel mult un caras prajit).
      Ca bine ai adus pe tava pozele: pai mandria Chef-ului un’ sa fie, in stomac sau pe Facebook? Sa dati cu hashtag bine acolo, sa intre bine grisinele!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.