DE CE PLEACĂ BARBATUL DIN RELAȚIE

Postat pe 19 sept., 2016 in Datu' pe goarna, Ganduri | 2 comentarii

de ce goodbyeUn subiect extrem de dezbătut

De ce? Ați observat că în ultimii ani rata despărțirilor a crescut. Că e din relații cu hârțoage la primărie și cu aprobarea BOR-ului sau nu. Se desparte lumea. Părerile sunt cât e netu ăsta de mare. De la început vă spun ca eu sunt adeptul ideii că relația este un schimb.

Este vorba de cerere și oferta, un model economic vechi de când lumea. Mă rog e de prin 1800 și a fst dezvoltat de Antoine Cournot. Nu o să facem școală în acest articol, însă e destul de simplu. Cererea reprezintă nevoia, iar oferta e reprezentată de bunuri sau servicii pentru satisfacerea nevoii. Asta este și relația. Da știu dați cu huo acum dar nu vă grăbiți. E o țară liberă totuși.

De ce? Uite cum văd eu.

Eu bărbat, muncesc, am casă, am mașină, citesc, acord în gen și număr câteodată, și beau moderat. Să spunem că asta este oferta mea. Nevoile mele sunt: o femeie frumoasă, care să nu ma facă de râs în public, să danseze, să fie veselă și căreia să îi placă sexul.

Asta avem pe tapet la bursă. Și vine prima da? Ia să vedem ce zice ăsta aici. Are casă, mașină și muncește. Aha deci nu este un pierde vară. Îmi rezolvă nevoia mea de stabilitate. Vorbește și nici nu bea. Excelent că mie nu îmi plac bețivanii. Frumoasă sunt, de dansat dansez, sunt veselă. Cu sexu stau cam prost dar mă reglez eu, că are ăsta abonament la 5 canale pornache hașde. Ia să imbinăm noi treburile astea să vedem ce dă?

Ăla îi dă ei stabilitate că de asta are nevoie (nu mai înșir tot da?), iar ea e frumoasă și sexoasă. Am redus la minim de dragul exemplului. Amândoi sunt cu nevoile rezolvate și nici nu se străduie să i le îndeplinească pe ale celuilalt. Vine natural.

Deci este un schimb. Eu sunt fotbalist și am bani, tu ești bunoacă și cu banii mei îți pui țâțe. Gata schimbu’!

Acuma să revenim la subiect. Antonel ăsta din primul paragraf a mai făcut niște vrăji legate și de teoria probabilităților. Știu că știți ce e aia, pentru reîmprospătarea memoriei dați cu google. Legat de asta: dacă una din nevoile mele dintr-o acțiune casnică, să spunem așa…de dragul teoriei – SEXUL, are o probabilitate mică să fie satisfăcută, atunci avem o probabilitate foarte mare ca frustrările să se acumuleze.

Probabil că unii dintre noi incearcă să rezolve. Gen – „mămică nu vrei să ne facem abonament la sală? Că e sănătos!” Finuț prostovanul. Exprimarea asta chiar ar putea să meargă mai bine decât „nu prea mai încăpem în pat. Mergem la IKEA sâmbătă să luăm un King Size?” Alții schimbă din prima providerul de servicii că așa au învățat. Așa rezolvă ei. Lasă că găsesc una care să facă, știi?

De ce deci?

Pentru că relația este un schimb, noi vom încerca să punem un deget pe cântar în partea noastră. Chiar dacă dăm ce vă trebuie, când ieșim cu băieții ne vom comporta ca și când nu. Ca să fim șmecheri știți? Cu alte cuvinte, acasă putem să fim tandri dar în oraș o să ne căcăm pe noi cum că nu. Că nu vrem să vada prietenii ce fraieri suntem. Noi vrem să avem cea mai mișto femeie lângă noi. Și da, la fel ca voi vorbim de cum faceți sex! Și dacă nu putem să ne lăudăm că avem de toate nu e bine.

Și mai vrem să ne înțelegeți. Și nu vrem să cerem, vrem să ni se dea. Și nu vorbim și nu spunem deseori ce ne dorim. Că nu am fost educați să cerem. Și dacă nu ni se dă, de regulă căutăm în alte părți. Plecăm atunci când considerăm că ceea ce am pus noi pe masă e tot acolo. În aceeași formă, dar ceea ce primim pentru satisfacerea nevoilor nu mai are aceeași calitate ca la început. O exprimare foarte rece ar fi – pentru banii ăia ne alegem un alt furnizor de servicii. Nu poți să îți angajezi aceeași hostesă, pe același salariu, trei ani la stand chiar dacă a luat și 20 kile în plus. Deși teoretic primești mai mult în aceiași bani….Volum.

În încheiere măi fetelor, noi ne cărăm când nu mai putem să ne dăm mari cu voi! Nu susțin că am fi deștepți sau că e corect cum procedăm. Așa ne e foaita.

Ia zi Andra voi de ce plecați din relații?

 

2 comentarii

  1. Nu are sens sa il citesc tot. De la faza cu schimbul si fotbalistul cu bani pot spune ca esti tipul de om care a esuat. Neavand alt mod de a impresiona o femeie decat masina. Deci bafta, am si eu prieteni de genul acesta care sunt „facuti” de bani de niste „bunoace”.

    • Baftă Alex! Mulțumesc de apreciere!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.