FBI și CIA mai proști ca SRI

Postat pe 1 Noi, 2016 in Datu' pe goarna | 0 comentarii

FBIÎmi place să mă uit la filme. Și la seriale. Mi-a fost recomandat de curând unul Black List. Băi fain tare. Dar am ajuns la episodul patru și m-a lovit dintr-o dată concluzia din titlu. Și CIA și FBI joacă la grupa mică față de SRI. Sunt încă la faza de pistoale cu apă.

Deci în Mentalistul, este vorba despre o entitate denumită California Bureau of Investigation. Probabil nu le-au dat voie FBI să le târâie numele aiurea prin băltoacă. Așa că au ales CBI dar tot un fel de din ăia care vin când poliția nu mai poate sau nu mai știe. Și vin ei cu fumuri din alea în cap, că e investigația noastră. Au o problemă pe acolo cu șefia. Primul lucru pe care îl vezi e că polițistu’ și FBIstu’ se ceartă pe care le are mai mari. Fix alături de un cadavru sau o sută. Cred că e trecut la job description asta – primul lucru pe care îl faci te duci și îl faci de căcat pe șefu’ de post!

Băi și apare un cârlionțat blond cu nume de fată, Patrick Jane care era de fapt un mare impostor. Adică făcea bani pe spatele fraierilor (ceea ce….mă rog). Și ce să crezi? Începe să îi ajute pe sugarii de la CBI (FBI) să rezolve cazuri. Care va să zică un răufacător care ar fi trebuit să fie prin pârnaie e la liber și mai are și legitimație ca să ajute proștii.

Lie to me – al doilea serial în care se întâmplă cam același lucru. Doar că ăstia care ajuta CIA și FBI, cu toate că au făcut toate relele din lume înainte, acu sunt curați. Și au chiar și un srl cu ajutorul căruia facturează guvernul. Și vin ăia de la CIA ca niște mielușei să le pupe ăstora sfincterele, să le dea și o tonă de bani ca să le rezolve problemele.

Amu Black List. Aici e the same shit cum zice francezu’! Un mare terorist internațional, ucigaș în masă (în pat și în scaun), vine și ajută FBI. Motivele nu contează. Ce contează e că ăia de la agenție acceptă că nu pot fără el.

Și acum întrebările

 

De ce dracu’ nu vă angajați niște oameni competenți? Chiar nu vedeți că școlile alea ale voastre de făcut agenți fac numa domnișoare (no offense doamnelor)? În caz că nu v-ați prins vedeți mă că e la TV toată treaba! Când vezi că ai ajutoare din rândul bandiților nu îți pui întrebări? Agenții lor (în filme) au un singur atu! Arată bine! Adică demoazelele zici că abia s-au dat jos de pe podium de la Miss America, iar golanii au ÎNTOTDEAUNA pătrățele pe burtă și ochii albaștri.

Și au și o grație la scos pistolul din toc și zbierat la inamici. Și agentele, nu știu cum dracu’ se face, dar fie noapte sau dimineață când se trezesc sunt gata machiate! Și din duș dacă ies au țâțele în vânt și rimel pe gene. Cred că e ceva de la ei obligatoriu. Ceva pe sistemul „te angajăm dar îți aplicăm machiaj permanent să știi, și îți punem și silicoane”. Dar cam asta e! În rest sunt niște apendice total nefolositoare.

De ce zic că sunt mai proști ca SRI? Păi câte seriale sau filme cu SRI ați văzut? Poate nu am dat eu peste ele? Și dacă sunt, joacă în ele Sile Cămătaru’ pe post de consultant? Sau Clanul Sportivilor facturează cumva SRI pentru sfaturi? Există film cu descriere din asta: „SRI lucrează cu un consultant pentru prinderea răufăcătorilor. Fane Spoitoru este un personaj carismatic ce ajută SRI. El face asta pentru că are conștiința încărcată” ?

Până nu văd rămân la concluzia mea. Poate mă calcă o mașină neagră.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.