FESTIVAL DE TANGO BUCURESTI

Postat pe 15 Feb, 2012 in Ganduri | 0 comentarii

In luna mai anul acesta se va intampla Festivalul de Tango Bucuresti.
E a treia editie. Nu am ce sa va povestesc din editiile anterioare pentru ca atunci nu dansam tango, dar din auzite a fost minunat.
Ce se intampla acolo e simplu:  vin fel de fel de profi care iti arata tango-ul lor, sunt milongile, orele de practica. Mai vezi lumea te mai vede si lumea pe tine…
Daca ai niste rochite frumoase pe care nu le-ai scos la teatru acum e momentul sa le plimbi.Am mai fost la unul singur in Romania unde au venit 3 cupluri de profesori turci. Foarte frumos, mi-a placut. Am ajuns la primul curs si cand am vazut profii nu am mai putut sa mai gandesc pret de 23 de minute. Ma rog nu proful m-a impresionat cat partenera lui care era frumoasa coz. Dupa 23 de minute (atat dureaza la mine perioada de reverie, sau indragosteala sau admiratia ziceti cum vreti) m-am scuturat si am inceput sa fiu si eu atent la ce predau ei acolo. Eu am fost mai rapid. Altii nu si-au revenit nici la a doua ora…M-am distrat o gramada. Am invatat o gramada. Fain rau.

Ma astept ca acum cand vin profi din Argentina sa fie si mai si. In plus vin acolo o gramada de tanguero din alte tari de la care ai o tona de invatat. Patru zile de tango de mare clasa.
Dupa ce am vazut cat de scurta e viata mi-am promis sa nu mai ratez intalniri cu profesori pe care poate ii vad o singura data in viata. Profesorii buni trebuie folositi, trebuie luat de la ei tot ce dau si mai ales ce nu dau!  Evenimentele de genul acesta nu trebuie ratate.
Am fost la Bran acum nu multa vreme si am stat de vorba cu oameni din Anglia, India, Grecia care venisera in Romania pentru acel eveniment – Tango on Focus. Oamenii aia au batut o gramada de drum ca sa participe la un eveniment in Romania! Atunci am realizat cat sunt de privilegiat ca eu stau aici unde se intampla lucrurile acestea minunate.

La festivalul de tango din Bucuresti eu voi avea doar cativa km de mers. Pot sa ii parcurg si pe jos si tot ajung (slava Domnului o sa fie vara si ma urc pe Haimana).
Sunt prea putini km si prea multe de invatat ca sa nu particip la asa ceva. As vrea acum sa inchei cu o fraza care sa va mobilizeze sa veniti si voi insa nu imi vin in cap decat cacaturi de genul „Vino si tu!” sau „Nu rata aceasta oportunitate”. Prostii corporatiste.
Acum pe bune. Daca aveti cum veniti. Daca dansezi tango nu ai voie sa ratezi asa ceva.
www.bucharesttangofestival.com/en