FILM CU POLIȚIȘTI ȘI TAXIMETRIST

Postat pe 6 Ian, 2018 in Datu' pe goarna | 4 comentarii

Acțiunea se petrece în Bucureștiul anilor 2018, prin centru. Acolo unde sunt fluturii de noapte și doamnele de zi. Cu zi. Plec de la ziua unui prieten de ai mei, și mă îndrept spre taxiuri. Sărman idiot, ai UBER și Taxify pentru numele lui Belzebut! Dar după trei beri eu sunt un alt om! Și omul ăsta nou a decis că e cazul să dăm unui taximetrist o șansă!

Primul taxi

– Unde mergeți? – De la ăsta am plecat instant. Era normal ca primul la coadă să fie cel mai nerăbdător sa își scoată pârleala, nu?

Al patrulea taxi

– Unde mergeți?

– Drumul Taberei dar de ce întrebați?

– Ca să vă fac preț! Că nu merg pe aparat! 50 de lei!

Observasem că sunt foarte multe mașini de poliție între taxiuri. Eram obișnuit cu prezența lor așa că nu i-am bagat în seamă. M-am speriat groaznic când unul dintre ei a venit repede spre mine și m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am zis. Și totul de aici pare încă un film ireal. Se duce la taximetrist și îi cere documentele. Îmi spune că îi va reține licența, și amendă. Încă nu puteam să îl cred, dar a început să scrie datele de pe buletinul meu și documentele taximetristului pe PV.

Taximetristul urla la mine, că de ce mint că el glumea, cum să îmi facă preț cu boss de față? La care polițistul îl întreabă cine e boss, ăsta îi spune că e colegul polițistului. Ăla se enervează. Scrie în PV și ceva de injurii la adresa organelor. Taximetristul promite că mă bate. Polițistul îi comunică ce are de făcut. Eu merg mai încolo și insist să mă urc în taxi nu UBER. Mă aduce acasă. Îi plătesc și dau să mă dau jos când mă oprește și îmi spune că nu e bine. Mă și gândeam că acu e cu bătaie, dar el îmi întinde o hartie de 50 și spune – mi-ați dat în loc de 10 o hârtie de 50. Fac schimbul și mă dau jos cu câțiva neuroni buliți.

Concluzie

Primul taximetrist va contesta treaba aia la instanță, unde o să mă cheme pe mine și pe polițist. Până atunci însă nu va mai cere prețuri. Al doilea taximetrist era începător ( mi-a zis de la început).

M-am simțit pentru prima oara protejat de Poliție. Și pentru domnii de la Poliția Română, faptul că sunt circumspect și că încă nu cred ce s-a întâmplat este rezultatul a mulți ani de văzut numa belele la poliție. Faceți schimbări pare. În bine se pare.

Chapeau bas, domnilor!

 

4 comentarii

  1. Cine stie cum va fi in 2018 si cu Uber. Apropo, de unde atatea probleme cu taxiurile galbene?

    • apai stiu si eu? fum fara foc….

  2. Nu mai publici articole?

    • Ba da. Mai rar in ultima vreme

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.