GRAMMA – VINUL CARE TE FACE SĂ VORBEȘTI

Postat pe 28 iun., 2017 in Datu' pe goarna | 0 comentarii

Dialogue coffee shopEu unul nu sunt băutor de cursă lungă. Dar nu trebuie să fii consumator ramolit, sau să ai față de premier ca să poți aprecia o băutură bună. Așa că iată-mă la o degustare de vin. Nu sunt la prima și probabil nici la ultima. Dialogue a fost locația aleasă de Caracteristic pentru desfățurarea ostilităților. Având în vedere că au deschis de doar o lună, e fain. Cladirea este în patrimoniu, așa că e cam greu să dai găuri pentru aer condiționat.

L-am cunoscut pe Marian Olteanu, care se descrie ca fiind un artist din punct de vedere agricol. Născut în București a fost relocat la Iași de părinți. Cred că e primul bucureștean cu accent de moldovean pe care îl întâlnesc. Îi place să facă vin, îi place să vorbească despre asta, și dă din casă cu ușurința omului sincer care nu are nimic de ascuns.

vin GrammaEtichetele sunt belea.

Realizate cu ajutorul maestrului Horațiu Mălăele, una dintre ele fiind chiar un autoportret.  Sunt așa de faine că au apărut în Forbes. una dintre sticle sărea în ochi prin formă și culoare. Marian Olteanu a povestit că este comandă specială pentru un client, și că deși arată neconvențional e unul dintre produsele care se epuizează cel mai repede. Adevărul e că sticla aia…era cam piți așa…

Povestind cu Marian am trecut la degustare. Cel mai mult mi-a plăcut Aligote-ul. Asta nu înseamnă că celelalte erau nasoale. Doar că ăsta mi-a mers mie la inimă. Cam în 15 minute de băut vin toată lumea vorbea cu toată lumea. Erau încă în faza în care mai și ascultau. Nu știu dacă a fost noroc sau un moment excelent ales, dar atunci a început Marian Olteanu să povestească despre el și vin.

 Un vin care te face să vorbești

IMG_8780Aceasta este definiția, și după efectul văzut la invitați, numele este ales perfect. Gramma – gramatică. Desigur nu a văzut nimeni un om care să bea și apoi să mai și articuleze corect…Vinul e super dar destul despre vin. Că sunt alții mai dibaci ca mine pe partea asta. Băi dar omul ăsta, Marian, e super fain! Se vede că îi place să facă vin și curge pasiunea din el ca vinul în pahar. Povestea cu glumițe și cu modestia moldoveanului cum s-au apucat ei să facă vin din via aia de 50 de ani. Și cum a reușit să îl vândă și peste hotare. Și cum pot ei să facă dintr-un strugure roșu, vin alb, vin rose sau vin roșu numai din setările presei cu care se zdrobesc strugurii.

vin Gramma

Și cum ei folosesc desciorchinător cu toate că incetinește producția. A povestit despre cum se culege via, sau cum se calculează momentul culesului.E drept că degustase și el și poate de aici i s-a tras.

Ce voiam să vă spun este că aș cumpăra oricând produse de la oameni la care se vede pasiunea. E atât de simplu!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.