MISTERUL MASINII DE SPALAT

Postat pe 5 mart., 2012 in Casnice | 2 comentarii

Banuiesc ca toti ati avut acea intamplare cu masina de spalat. Aia in care pui rufele la spalat, si sosete, si cand le scoti – numarul sosetelor este impar. Intr-un mod inexplicabil una dintre ele…..se pierde! Toti ati patit asta sunt convins.
Mie mi s-a intamplat aproape de fiecare data. Si de fiecare data ma duceam intr-un suflet la masina si imi bagam capul inauntru incercand sa gasesc oaia pierduta de turma. In zadar…Nici nu stiu ce ma asteptam sa gasesc inauntru.

Poate o usita secreta prin care sosetele sa isi ia talpasita inca inainte ca masina de spalat sa isi incheie ciclul? O soseta tinandu-se cu niste manute mici de partea de sus a tamburului, privind cu ochii mari si inlacrimati de balsam catre o salvare? Un biletel cu „revin imediat”?

Azi am inceput in forta. Apropos nu va cumparati niciodata becuri marca Infinity. Cand am ajuns acasa am aprins lumina in sufragerie si a crapat becul. Dar eu am becuri de rezerva. Am luat unul si l-am pus. Nada, niente, nica, zero, nothing, rien de rien. Pen’ca era ars. Al doilea s-a ars cand am atins intrerupatorul si al treilea a tinut nu 1000 de ore cat scria pe el ci un minut. Acu scriu la lumina lanternei. Mai am unu da nu cred ca merita efortul sa il insurubez….

Inapoi la masina de spalat. Noroc ca asta stie sa spele si pe intuneric. Am un sertar in care imi tin ciorapii. Si sunt din ce in ce mai multi din aia divortati. Partea nasoala e ca eu ii tot pun acolo in speranta ca apare si perechea dar apar perechile altora. Asta e ca in viata. Te duci la rstaurant sperand sa iti gasesti perechea si vine perechea altuia si te utilizeaza pe o scurta perioada de timp. Am zis sa adopt o tactica noua cu aparatul asta de amestecat gandurile la rufe. Tre sa fiu mai destept ca masina asta nenorocita. La urma urmei e doar o masina. Oare? Suspans…..Asa as fi scris daca era scenariu de film. Am zis asa: bah eu bag in ea sosete casatorite si ea imi scoate rebuturi sociale, numai bune de intins pe bara. Pe sarma. Deci tre sa o fentez.

Azi am bagat INTENTIONAT trei sosete! Aha! TREI! M-am gandit ca una e de sacrificiu. O fraiersc pe proasta si o ia pe aia singulara si uite cum raman eu cu perechea intreaga!
Ma baieti…..nu va puneti cu masina de spalat. E vie…..am sa o strig de acum….Eleonora caci ea este unicornul meu….

Am scos rufele…..si am…CINCI sosete…..

2 comentarii

  1. io zic sa speli fiecare soseta in parte, macar de test. vezi ce se intampla. p-a mea am cumintit-o, mai ales ca nu mai numar sosetele cand le scot :))
    ce marca e masina de spalat?

  2. uite ca nu stiu ce marca e….conteaza? sunt unele marci mai artagoase decat altele?