NEA VASILE SOFERUL

Postat pe 12 Iul, 2012 in Datu' pe goarna | 3 comentarii

Ajung la munca intr-o dimineata cu soare, parchez Haimanaua si ma duc in birou. Pornesc toate agregatele si pentru ca am vreme ies la o tigara si la o cafea in fata blocului. In timp ce imi savuram eu viciile, apare in fata depozitului o masina de marfa. Se da jos cu greu de la volan, o aratare, care isi misca burta cu mare efort. Inalt…nu era. Cam asa cat un piscot mai bine crescut, o burta la umbra careia se adaposteau fara probleme 2 caini de talie medie si 4 pisici, maioul evident ridicat peste televizorul de il cara cu greu. Am estimat o diagonala de 32″. In jos purta o pereche de pantaloni scurti primiti in dar acum multi ani, si pe care se ghiceau usor urmele bataliilor duse intre gura si shaorme sau mecdonalzi. In principiu daca aruncai o privire scurta pe ei puteai sa alcatuiesti meniul unei nunti fara prea mari probleme.

Sosetele trei sferturi si niste sandale gen gumari in picioare intregeau aspectul de „Nea Vasile”. Eu asa i-am zis. Nu stiu daca asa il cheama. Ma inteaba respectuos intr-o romana aproximativa daca stiu unde sa descarce el marfa. Ii spun sa duca actele sus in birou si imi vad mai departe de tigara.
In 5 minute incepe alarma de incediu sa isi raspandeasca glasul ragusit pe deasupra campului de maci din fata companiei. Prin „maci” inteleg tona de buruieni uscate ce se intinde pe juma de hectar. Ce sa fac…suflet de poet. Intru ca sa vad care mama dracu e cauza declansarii alarmei de incediu.

Mi-a luat trei secunde sa o descopar. Inauntru, exista o usa de la camera de servere. Pe care scrie mare cat o zi de post ACCESUL PERSOANELOR NEAUTORIZATE STRICT INTERZIS. Mare da? MAAAARE. In stanga acestei usi, panoul de comanda al alarmelor. Intre panou si usa, e drept pozitionat cam prost, butonul de declansare al alarmei de incendiu.
In acest buton statea infipt cu nadejde Nea Vasile, care apasa din cand in cand spasmodic sarmanul declansator. Va vine sa credeti ca nu a realizat ca a apasat pe buton si a inceput harmalaia?
Era senin ca o zi de mai, si apasa cu incredere pe buton.

Eu probabil ca aveam niste ochi mai mari decat normalul si un zambet care ameninta urechile cu exterminarea. Se opreste din operatiune, se intoarce si ma intreaba:
– Soneria asta nu functioneaza? Ca vreau sa intru in depozit.
………..
– Moncher aia nu e sonerie e alarma de incendiu!
– Ah…(mai apasa o data) sigur? Si deci nu functioneaza?
Tot dialogul de mai sus s-a purtat in racnete deoarece goarnele functionau la maxim…..
L-am scos afara, nu inainte de a ii arata ce scrie pe usa, i-am indicat intrarea in depozit.
Inainte sa plec m-a intrebat cum ajunge la nush ce alt depozit, si l-am indrumat catre Foisorul de Foc. Daca tot vrea pompieri….

3 comentarii

  1. Poate omu’ o fi fost fericit ca ii pusese vreuna tegumentul vulvar pe scafarlie si vedea doar falduri gingase in varful nasului!!

  2. Tegument vulvar??? ::)):):):):
    tare asta am notat-o!

  3. bah trebuia sa-i faci poze :)) … vai nu mai pot ­čÖé