O PISICĂ DE MILIOANE. LITERALMENTE!

Postat pe 24 iul., 2017 in Datu' pe goarna | 0 comentarii

Am cunoscut în weekend o doamnă care are o pisică. Rectific. Care devenise de curând proprietatea unei pisici. Scottish Fold este rasa. Oricât de insensibil ai fi, nu se poate să nu îți placă! Are o față de milog cum rar ai mai văzut. A început o dezbatere pe tema acestei mâțe, care a durat cred că mai bine de o oră. Subiectul principal a fost câți bani te poate costa o pisică din acest model.

 

Mai mai să mă înec cu apa când am auzit ca a dat pe zărghita aia de pisică 650 de euro. Apoi au venit și detaliile. După ce că dai pe el o căciulă de bani, nici nu e complet! Că ți-l dau castrat. Asta probabil ca să nu te apuce antreprenoriatul, să îl dai la împerecheat și să iasă o fustă plisată irlandeză în loc de rasa originală. Progeniturile ai putea să le vinzi pe 700 de lei altor persoane mai normale în cap.

MODE D’EMPLOI

Probabil ca să mai justifice din preț, producătorul de mieunături a venit cu manual de utilizare. 26 de pagini de citit când ai treabă la baie. 26 !!!! Ce să îi dai să mănânce, ce să nu îi dai să mănânce, cum să vorbești cu el. Nu am citit manualul dar mă gândesc eu că în 26 de pagini îți spune și la ce oră să te trezești, astfel încât în momentul în care animalu face ochi să aibă micul dejun pregătit. Evident tu trebuie să ai machiajul pus pe mufarină, ca nu cumva să bulești sentimentalmente suma aia de euro!

Probabil că are o secțiune în manual „ce faci când pisica este în depresie”. Și sigur au un medic de 200 euro pe oră la care trebuie să îl duci. Mi-l și imaginez pe urecheat cum stă tolănit pe canapea și te dă pe goarnă la medic:

–  Coaie, cum să îți explic, țăranca asta nu se trezește când vreau eu să mănânc. Și mai are și tupeul să apară cu părul nepieptănat! Măcar o limbă să își dea pe el, că mă sperie îngrozitor! Noroc că mă ia la muncă și mai clătesc ochiu’!  Cred că o să sun la protecția pisicilor de peste 600 euro, să îmi aloce un alt om!

CÂȚI BANI MĂNÂNCĂ O PISICĂ

Așadar mănâncă un plic pe zi, mâncare umedă. Cam 300 de lei pe lună costă micul dejun al părosului. Prânzul și seara aduc un melanj de carne cruda, vită alergată liber pe veșnicele plaiuri ale vânătorii și cu nu mai știu ce. Oricum pisica aia mănâncă mai bine ca tine! Totalul ar fi pe la 700 de lei pe lună. Presupun că are tavița din argint. De litieră vorbesc. Că aia din care mănâncă sigur e din aur.

Nu am informații dar pot să speculez:

– nisipul e adus direct de pe plaja Vamizi, săptămânal, iar peria pentru de dimineață este Aerin.

– bănuim că i-a instalat în casă un șnur din ăla roșu cu canaf, pe care când îl tragi sună un clopoțel. Și valetul desigur. Adică tu.

– vaccinurile sunt pe bază de diamante roz

– păturica pe care doarme este unicat de la Chezmoi cu pene de gâscă. Nu! Nu smulse! Că dacă le smulgi animalul intră în panică și alterează penele. Gâștele sunt convinse de vorbă bună să își doneze penele pentru păturică.

– nu îl duci la veterinar, vine veterinarul acasă. Și bate la ușa camerei cerând permisiunea să intre. Dacă pisica nu își dă acordul, veterinarul este nevoit să revină.

– chipul subcutanat din dotare transmite informații despre nivelul de stres al pisicii. Dacă este depășit nivelul admis, te trezești la ușă cu niște domni care îți dau un avertisment. La a doua abatere îți iei bătaie iar la a treia probabil că îți iau mâța.

 

Ah! Are garanție! Adică dacă se defectează murind, îți dau altul. La banii ăștia ar trebui să îți și zugrăvească…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.