PIAȚA DIN CARTIER – CALIFICĂRI

Postat pe 8 sept., 2016 in Casnice | 5 comentarii

Piața calificari Ovidiu Enache1Motto: dacă nu știi ce faci întreabă sau citește

Eu am crezut că știu cum e cu piața. Că doar nu m-am născut in supermarket. Am mai fost în trecut în locul acela cu tarabe pline cu verdețuri sau fructe. Nu mi-a trecut nici un moment prin cap însă că trebuie continuitate. Și eu, trebuie să recunosc, nu am mai vizitat locul acela de ceva vreme.

Pregătirea este cea mai importantă. Întâi cea mentală. Cu o zi înainte m-am așezat în cur în mijlocul camerei în poziție de lotus ofilit. Adică spatele drept într-o parte sprijinit de canapea, picioarele brambura și ochii tulburi. Am închis organele vederii și am început „măine măăă duuuc la piațăăăă” „măine măăă duuuc la piațăăăă”.

Apoi a urmat pregătirea fizică. Am băgat niște flotări, un pic de alergat pe loc și ridicare de greutăți. Am dat multă atenție hainelor. Am zis să mă integrez în peisaj așa că am ales cel mai panaramă tricou, un pantalon scurt, șosete albe și sandale. A doua zi am tras aer adânc în piept și dus am fost.

Nimic nu mă putea pregăti pentru ceea ce a urmat!

În primul rând era aglomerat și nu știu de ce am fost luat prin surprindere. În al doilea rând era mirosul. Am mai simțit mirosul acesta în Taiwan în apropierea unei tarabe cu stinky tofu. Înainte de asta mă bucuram că am mai mult păr în nas decât în cap. Acum acestă problemă este soluționată. Oricum acest miros se va regăsi în scurt timp peste tot în București dacă RADET nu își plătește datoriile.

Apoi vedeți voi poza asta cu sacoșa verde? Aveam una la fel. Ca sa „blend in” am pus în ea niscai cartofi luați de la o cucoana cu riduri pe batic. Am lăsat sacoșa jos ca să plătesc. Mă aplec să iau dispozitivul verde. Moment în care aud un răcnet „săriți!” și concomitent spinarea mea este agresată de o poșetă în care cred că erau gutui necoapte. Mă ridic din poziția sexuală amintită și mă uit uimit la babeta cu răcnetul. Campioana la piața se pregătea să îmi mute falca din loc cu poșețica aia de 18 kile.

Ce se întâmplase? Cine dracului s-a gândit că dacă te duci în piață e posibil să mai fie sacoși ca a ta? A mea era în stânga iar eu încercam să o ridic pe cea din dreapta. Îi explic duduii în cei mai frumoși termeni cu putință că este o neînțelegere la mijloc, gen Deci”oprește-te cucoană că faci infract!”. Apoi schițez un zâmbet deși era limpede că toți mă blamau.

Nu. Nu am mai luat sacoșa cu cartofi. Am luat-o ușor spre ieșirea din piața sperând să nu mai greșesc vreo regulă pe parcurs.

Singurul lucru frumos în toată această întâmplare este în poza de mai jos. Deci eu încă nu m-am calificat pentru piață. O sa fac niște cursuri sau o să o rog pe vecina de la 7 să ma ia caddy. Asta a fost în Drumul Taberei.

Știe cineva în ce cartier e San Marco?

 

Piața calificari Ovidiu Enache2

 

5 comentarii

  1. Ovidiu, mi-a secat glanda lacrimala acest articol! O sa mi se usuce irisul si responsabil de asta esti doar tu.

    • 🙂 Să mă gândesc la o formă de scris care să rezolve situația?

  2. In nici un caz! Prefer sa-mi pun picaturi…

    • uite aș putea să le ofer cadou la articole

    • Ai putea. Dar propun, doar la cerere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.