RADET NE DĂ CĂLDURA

Postat pe 12 oct., 2016 in Casnice, Datu' pe goarna | 0 comentarii

radetAgentul termic ne intră….

A venit și toamna și ajungem din nou la veșnicele probleme cu căldura. RADET cică a început de câteva zile să facă probele la căldură. Pe lângă faptul că exprimarea e de tot rahatul, eu nu prea înțeleg. Cum adică face probe? Adică dă drumul la apă prin instalații nu? Asta e marea probă?

Sunt convins că știu ei ce fac dar tot mă macină întrebarea – de ce dracului nu fac probele astea vara? Ca să ai tot timpul din lume să repari avariile, să înlocuiești țevi, contoare, directori….

De o săptămână e cam friguț în casă. În primele zile nu a fost așa apăsat așa ca nu am pus în funcțiune nici un aparat de încălzit văzduhu’. Mai pui o textilă, mai faci o genuflexiune, mai un sex for survive. Câteva zile mai târziu situația devenea la fel de albastră ca mâinile mele după juma de oră de stat în casă. Am dat drumul la toate aerotermele posibile și am reușit să rămân în viață. Cu sexu nu mi s-a arătat modelu’. Nu îmi place iarna și basta!

Când au anunțat ăștia de la RADET….

…..că fac probe abia așteptam să ajung acasă. Auzi exprimare cică „agentul termic s-a resimțit în sectoarele 2,3 și 4 și parțial în celelalte”. Cum ar veni a alergat prea tare prin țevi și acu se resimte. De aia nu ajunge peste tot. Îmi aduc aminte că atunci când eram mic, maica îmi spunea să nu mai alerg că răcesc. Bă așa cred că a pățit și agentu’ termic!

În după amiaza zilei în care RADET a anunțat probe am alergat acasă într-un suflet cu mucii fâlfâind vă dați seama. Am ajuns la fix să vad marea probă. Niște calorifere un pic mai calde decât un S7 fără baterie. Puteam să pun o brichetă sub ele și ajungeau la fel de calde. Știu că sunt metalice dar cred că dacă le-aș fi șters cu o cârpă mai în vervă, pe lângă faptul că se încălzeau cred că mai adunau și praful din casă. Nu sunt mare stripăr dar cred că dacă mă străduiam să îmi dezgolesc trupul de Adonis în ritm lent pe muzică de sax, căcaturile astea metalice de pe pereți s-ar fi încălzit mai tare!

Cum spune un prieten de al meu băi RADET mori! De la ce dracu’ vine numele ăstora totuși? Rapandule Alienate Desemnate Electoral și Tâmpiței? RADE Temperatura? Râdem Adesea De Electoratul Tâmpit?

Mai am o rezervă. Dacă nu dă RADET ce trebuie pe țavă, am doua vâsle de ars. Deocamdată mi-am denumit caloriferul din sufragerie Joule. Sper să ajute la încălzirea corespunzătoare și cine știe poate dă și bere la un moment dat….

Până atunci o să încerc niște variante de încălzire alternative, așa ca în poză.

 

Poza e de AICI

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.