SCRII DA’ ÎȚI E FRICĂ SĂ PUBLICI?

Postat pe 5 oct., 2016 in Datu' pe goarna, Ganduri | 2 comentarii

scriiAi treburi in cap?

Și vor afară? Scrii de plăcere? Îți mai citește maică-ta din texte din când în când și zice că îi plac. Că na ce să spună? „Mai pune mamă și tu o cratimă pe ici colo. Că ajută”? Da’ îți e teamă să le faci publice.  Că te vede șefu’. Sau soția. Sau prietenii. Asta e baza de lucru. De aici se desprind două ramuri.

  • ăia care își iau inima în dinți, intră pe wordpress își fac un blog denumit cumva. Și postează acolo sub pseudonime indescifrabile. Așa un fel de Visele lu’ Carla da’ pe scris știi?
  • ăia care își fac blog și care scriu cu numele lor.

Cei din prima categorie mai devreme sau mai târziu adaugă niște elemente care să conducă publicul către autor. Că dacă încă nu i-a fript nimeni un comentariu din ăla nasol încep să creadă că scriu bine.

Nu trebuie să te placă toată lumea.

De fapt nici nu s-a întâmplat asta vreodată cu cineva. Nici pe Dumnezeu nu îl place toata lumea! Cum o să te placă pe tine?

Nu ai de unde să știi cât de prost e ce faci pâna nu faci. Ai prins-o? Ia frate și scrie! Vezi tu după aia! O să îți iei comentarii nasoale! Și da poate scrii nașpa. Sau prostii. Așa și? Moare cineva? ( Olivia Steer mamă asta nu e pentru tine da? )

Și dacă scrii bine crezi că nu o să îți iei? Ia întreabă bloggerii mari când scriu pe hatereală de cineva ce li se întâmplă.

Citește mult. Fă-ți o părere. Scrie. Maxim două lucruri se pot întâmpla.

  1. Să fii foarte mișto și să o îmbulinezi din când în când că deranjezi
  2. Să o îmbulinezi pentru că ești nașpa.

În oricare din cazuri o îmbulinezi. Și bulinele sunt mișto.

 

 

2 comentarii

  1. foarte tare, Ovidiu!!

  2. Well…as zice ca e un imbold. Am renuntat la scris acum 5 ani. Ar trebui sa ma reapuc. Faceam oamenii sa isi puna serioase intrebari. Unele mai filozofice…altele de-a dreptul deocheate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.