„VALSUL HAZARDULUI” – TEATRU SUB LUNĂ

Postat pe 18 Iul, 2016 in Datu' pe goarna | 4 comentarii

Valsu Hazardului

Valsul Hazardului

Sâmbătă seară m-am gândit să mă culturalizez un pic, și cum nu mai fusesem niciodată la teatru sub cerul liber am zis să încerc.

Băieții ăștia de la Quantic Pub au avut această inițiativă lăudabilă, de a organiza acest gen de evenimente pe terasă la ei. M-am dus mai devreme, mi-am băut cafeaua, am mâncat o înghețată, ca să meargă culturalizarea lin zic.

Mă îndrept către domnișoarele de vindeau biletele, și cu un zâmbet șarmant pe fățău le întreb cât costă. Sunt sigur că au avut motivele lor să mă întrebe, însă tot a fost un pic ciudat:

–  Câte bilete?

Moment în care m-am întors pe călcâie și m-am uitat in jurul meu. Zic să văd dacă nu cumva îmi joacă cineva o festa și sta în spatele meu așteptând sa îi cumpăr bilet. Nu era nimeni așa că îi zâmbesc tâmp domnișoarei, și ca sa fie clar îi spun:

–  Unul domniță!

Capât biletul și mă îndrept către locul faptei. O scenă, niște mese cu băncuțe, niște paleți frumos colorați și cauciucuri transformate în scaune. Foarte drăguț mezanplasu’

Începe treaba. Un „nea” cu o prezență foarte faină, ne dă de înțeles că el ar fi ăla de te judecă după ce crăpi. Apare și o domniță, care aparent crăpase la 220 km/h. Și încep un joc. ‘Nea ăsta de o judeca, îi spune că tre să joace un joc. Să își povesteasca viața sincer. Și el îi dă puncte, sau dimpotrivă – îî ia, funcție de ce vrea ciucurelul lui.

Începe duduița să povestească, iar îngerul ăsta îi acorda sau îi lua din puncte. Trebuia să facă 100. Băi, deci după 10 minute am simțit nevoia să îl iau la palme. Rău. Ceea ce e de bine! Adică omul chiar juca bine dacă a reușit să îmi transmită asta.

Așa un judecător nesimțit nu am mai văzut in viața mea.

Valsul Hazardului - teatru

Valsul Hazardului – teatru

Bine…nici nu am văzut așa mulți. Dar ăsta chiar era enervant!

Îi lua punctele sărmanei moarte funcție de fix ce vroia el! Sau îi dădea. Am încercat să descopăr un algoritm ca să încerc sâ o ajut pe sărmana fată. Nu m-a dus mintea sau nu exista.

Mă gândeam că dacă așa o fi când o să mă car, și dacă dau peste un muist din ăsta care îmi ia punctele când vrea el, nu o să îmi placă prea mult. Sau lui. Uite nu știu dacă poți sa îi dai una în mufarină în cazul în care te simți nedreptățit. Nu reieșea din piesă.

Nu vă spun cum s-a terminat că poate mergeți și voi. Daca așa arată judecata de apoi e nasol. Voi v-ați gândit cum o să fie?

Cum vă imaginați scena voastră?

4 comentarii

  1. te-ai uitat la termenul de garantie inscris pe inghetata?

    • nu…..era de ciocolată așa că nu mi-am pus problema dacă e veche. Ciocolata se învechește?

  2. astea-s discutii de dupa ora 11:48 PM, cu agheasma clipocind in pahare

    • să pregătim niște pahare zic

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.